Leonie

Mijn naam is Leonie, ik ben 47 jaar en woon met mijn gezin Marc, Levi en Esteban in Breda. Esteban zit op de vrije basisschool in klas 5 en Levi in klas 7 van het Michaël College. In het dagelijks leven geef ik yogales en help ik mijn man in zijn bedrijf als dat nodig is. Ik lees en wandel graag en doe dat dan ook zo veel als mogelijk! Binnen de stichting ben ik verantwoordelijk voor de communicatie en help mee met de socialmedia. Ik draag het vrijeschool gedachtegoed een warm hart toe en ben ervan overtuigd dat om de identiteit te borgen een eigen bestuursvorm noodzakelijk is.

Fabienne

Ik ben Fabienne Wink, 46 en woon met man Reinier en met onze twee zonen en beagle in Breda. Mik doet eindexamen havo op het Orion Lyceum en Bram zit in de 9e op het Michaël College. Ik vervul de rol van secretaris binnen de stichting. Reinier en ik zijn pas 2,5 jaar bekend met het vrijeschool onderwijs en ik heb al vaak gedacht, goh, dat had ik zelf ook graag genoten! Hoe meer we erover leren, des te beter begrijpen we dat steeds meer ouders de weg vinden naar deze onderwijsvorm. Ik gun alle kinderen hun eerste keuze voor de middelbare school, daarom wordt het tijd voor een vrijeschool VO die stevig op eigen benen staat en niet vast zit aan loting.
Mijn ochtenden beginnen standaard met een wandeling met onze beagle Obi, daarna fiets ik naar mijn werk (medisch fotograaf) of ga ik sporten. In mijn vrije tijd tekenen ik graag, ook  handletteren, lezen, wandelen en naar de bioscoop gaan doe ik graag.

Arianne

Mijn naam is Arianne de Bruijn, ik ben 55 jaar en woon in Hooge Zwaluwe. Ons gezin bestaat naast mijn man Han uit onze drie kinderen Nick, Diede en Dave waarvan Dave de laatste is die nog op het Michaël College zit. De andere twee zijn al uitgevlogen naar vervolgonderwijs. In het dagelijks leven heb ik mijn eigen adviesbureau op het gebied van kwaliteitszorg in de levensmiddelenbranche. Ik hou van lopen (met of zonder hond), koken en gezellig met vrienden dingen doen. Binnen de Stichting vervul ik de rol van voorzitter. De vrijeschool is naast een school zoveel meer dan alleen leren, het vormt je als kind tot totaal mens. Het zou zo mooi zijn als meer kinderen hier gebruik van kunnen maken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een nieuwe school noodzakelijk is.

Corry

Ik ben Corry van den Heijkant-Donkers, 66 jaar en woon met mijn man in Raamsdonksveer. Onze drie zoons wonen al heel wat jaren op zichzelf. We hebben twee kleindochters, van 13 en 6 jaar. De oudste zit op het Michael College in Breda en de jongste volgt thuis onderwijs. Via onze schoondochter maakte ik kennis met aspecten van het Vrije School onderwijs, bijv. de feesten, tradities en gewoontes, die de dagen, seizoenen en jaren in het Vrije School onderwijs inhoud, structuur en kleur geven. Ik sta helemaal achter het initiatief om een zelfstandige Vrije School voor voortgezet onderwijs te starten in Breda, zodat alle kinderen die deze vorm van onderwijs willen volgen, toegelaten kunnen worden. In mijn vrije tijd (en die heb ik veel sinds ik met pre-pensioen ben gegaan) houd ik me graag bezig met fietsen, wandelen, yoga, lezen, breien, haken, ons plantenkasje en de moestuin van onze zoon, dwarsfluitles (dit jaar begonnen) en leuke dingen doen met ons gezin, onze families, vrienden en oud-collega’s. Ik ben de penningmeester van de stichting.